Charles Dickens Festival DeventerViews:7467|Rating:5.00|View Time:1:15Minutes|Likes:9|Dislikes:0
Zondag 21 december 2008

Parade van Figuranten in de smalle straatjes van de middeleeuwse stadswijk in Deventer.

Bezoekers aan het Dickens Festijn in het Bergkwartier kunnen allerlei personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens tegenkomen.

Boeken als A Christmas Carol, Great Expectations, The Pickwick Papers, David Copperfield, Little Dorrit en The Old Curiosity Shop. Personages als de vrek Scrooge, de geest van Marley, de weesjongen Oliver Twist, Fagin, de oenige klerk Uriah Heep, de deftige Mr. Samuel Pickwick en Miss Havisham.

Zelfs Queen Victoria is present. Er lopen kastanjeverkopers, schoorsteenvegers en gekken rond, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken.

Zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur, keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren, kooplui bieden hun waar aan en vrouwen eisen hun stemrecht op.

De geuren van Engelse punch en gepofte kastanjes, duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Niet alleen op straat, maar ook achter ramen en door openstaande deuren komt de romantische sfeer en tijd van Dickens de bezoekers tegemoet.

You may also like...

2 Responses

  1. QueenShireen says:

    Het is niet alleen dit he, er is ook gewoon straatleven,
    ik vind soms zo'n optocht jusit heel stoer

  2. gajatoro says:

    dit is niet leuk meer. veel te militairistisch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *